Arrows up

Besplatni SEO online kurs

Junior seo školovanje

Čestitam! Činjenica da se nalaziš na ovoj stranici nije slučajnost. Vjerovatno si u potrazi za SEO kursevima i želiš učiti SEO jer ti to zvuči kao dobra poslovna ideja. U pravu si! Učiti SEO u 2023. godini je jedna od najinteligentnijih edukacijskih investicija, zato što je potražnja za SEO specijalistima snažno porasla u zadnje tri godine i nikada nije bila veća. U svakoj balkanskoj državi firme traže stotine SEO specijalista i ne mogu da ih pronađu, iako nude iznadprosječne plate, mogućnost rada od kuće i mnoge druge pogodnosti.

4,8
Star Star Star Star Half star
( Users 8640 studenata )
Info

Znanje u ovom kursu je aktuelno i primjenjivo i u 2023. godini.

Za koga je ovaj besplatni SEO kurs i je li stvarno 100% besplatan?

Da, kurs je 100% besplatan, svi časovi su besplatno dostupni na našem YouTube kanalu. Ne tražimo ništa od tebe, pa čak ni tvoj email. Što se tiče predznanja, nužno je da poznaješ osnove rada na računaru i da razumiješ okvirno kako internet biznisi funkcionišu, jer tvoja buduća pozicija bi mogla igrati bitnu ulogu u rastu tih biznisa.

Ukoliko dodatno već imaš iskustva sa marketingom ili čak nekim od digital marketing kanala kao što su Google Ads, Facebook Ads ili s PR-om, bit će ti lakše. Ako uz to još poznaješ osnove HTML-a , CSS-a i možda neki programski jezik, bit će ti još lakše. Ali to predznanje nije nužno niti da se razumije gradivo niti da se kasnije implementira SEO, ali može pomoći.

Ako imaš jaku znatiželju, voliš mozgalice i slagalice, voliš praviti red i za tebe kažu da si dobar psiholog, onda ćeš dodatno uživati u ovom SEO kursu.

SEO se na fakultetima počeo izučavati, ali još nema mnogo konkretnih smjerova, tako da je ovo jedan od rijetkih poslova gdje je bitno šta znaš, a ne šta si završio, i to se znanje nadprosječno nagrađuje.

Kako se besplatan kurs može porediti sa plaćenim?

U pravu si, ne može, jer ovaj SEO kurs je po mišljenju više od 7400 studenata bolji od plaćenih kurseva, čak i onih na engleskom jeziku. Kako je to moguće? SEO škola je krenula kao tzv. “Večernja škola” početkom pandemije, čiji cilj je bio da umanji samoću tokom lockdownova širom svijeta i tako je Nedim Šabić (instruktor sa 21 iskustva u SEO-u) svaku večer besplatno održavao dvosatne časove uživo (koji bi inače bili skupi). Ti snimci su besplatno dostupni, a u njihovu kvalitetu možeš se uvjeriti na YouTubeu.

U 2023. ovaj kurs će ostati besplatno dostupan na YouTubeu, a da li će u 2024. se nešto promijeniti trenutno ne znamo.

Šta ću naučiti ako odgledam ovaj SEO kurs?

Ovaj SEO kurs se preciznije zove “Junior SEO kurs”, zato što obrađuje gradivo koje spada u opseg znanja koje treba imati Junior SEO specijalista. Pored juniora, postoje još medior i senior. Svaki veći stepen garantuje veće karijerne mogućnosti i veća primanja.

Na Junior SEO kursu ćeš naučiti kako se radi SEO za manje web stranice npr. za doktore, advokate i manje firme, kao i kako se radi SEO za manje web shopove koji nemaju više od 5000 proizvoda. Nemoj da te zavaraju brojke! Ako se radi o manjim web stranicama ili web shopovima, to ne znači da je posao lakši ili da je konkurencija slabija.

Evo što ćeš konkretno naučiti na Junior SEO kursu:

Keyword Research

Koje vrste keyworda postoje, kako ispravno uraditi istraživanje i odabrati prave keyworde.

Manage Search

Redirekcije

Koje vrste redirekcija postoje, kada ih treba koristiti i kako ih postaviti ispravno.

Swap Horiz

Analiza konkurencije

Kako utvrditi zasićenost tržišta, odabrati ispravnu SEO taktiku i procijeniti konkurenciju.

Balance

Robots meta tagovi

Kako možemo olakšati i kontrolisati kretanje Googlea našom stranicom i biti nagrađeni.

Smart Toy

Osnovni HTML tagovi

Kako H1 naslove, H2-H6 podnaslove, paragrafe i liste popuniti ispravno i izvući SEO korist.

Speaker notes

Canonical tag

U kojim slučajevima je nužno korištenje canonical taga i kako ga implementirati.

Content copy

SEO copywriting

Kako pisati korisne tekstove uz pomoć alata, koji će se svidjeti posjetiocima i Googleu.

View list

Google Search Console

Kako iskoristiti najbitniji besplatni SEO alat i na koje izvještaje treba obratiti pažnju.

Remove moderator

Struktura websitea

Zašto je struktura temelj svakog websitea, kako je kreirati i ispuniti Google očekivanja.

Content paste

Core Web Vitals

Zašto Core Web Vitals nisu bitni i o kojim page experience faktorima treba voditi računa.

Speed

Optimizacija slika

Kako popraviti brzinu učitavanja i formirati ALT tag za dodatne organske Google posjete.

Tune

Keyword tracking & SEO KPIev

Kako mjeriti SEO ispravno, zašto keyword pozicije nisu najbitnije i kako se one mjere.

Insights

Višejezični websiteovi

Kako maksimalno iskoristiti izazov optimiziranja višejezičnih websiteova.

Snippet folder

Linkbuilding osnove

Šta su kvaliteti backlinkovi, kako ih nabaviti i šta napraviti s toksičnim backlinkovima.

Dataset linked

Naglasak Junior SEO kursa je na kreiranju idealne strukture kroz keyword istraživanje, razumijevanja kako tekstualni i multimedijski sadržaj treba da se koristi te koji osnovni tehnički okviri se trebaju ispoštovati da se naprave dobri SEO temelji.

Nedim otkriva svaki aspekt teme koja se obrađuje – bez prešućivanja određenih dijelova – što znači da nakon odslušanog kursa nećeš ostati s upitnicima iznad glave nego ćeš steći cjelovitu i jasnu sliku o tome šta je SEO i kako funkcioniše.

Koje zvanje ću na kraju imati, šta nakon toga mogu raditi i kolika mi može biti plata?

Da bi stekao zvanje “Junior SEO specijalista” kroz SEO školu, potrebno je da položiš Junior SEO ispit koji se održava četiri puta godišnje. Izlazak na ispit se plaća 250€, a ukoliko položiš dobit ćeš poštom i emailom certifikat s tvojim imenom i prezimenom, potpisan od strane Nedima, a tvoje ime će biti vidljivo na listi certifikovanih Junior SEO specijalista.

Certifikat ti otvara mnoga vrata u digital marketing agencijama na Balkanu, jer poslodavci iz digitalnog sektora već poznaju SEO školu i cijene Nedimov rad. Isto tako, znaju da nema popuštanja i da certifikat mogu dobiti samo oni koji su zaista zaslužili.

Ukoliko završiš na spisku certifikovanih Junior SEO specijalista na stranici SEO škole i ostaviš svoju email adresu, dobijat ćeš upite od firmi koji traže radnike ili freelancere da sarađuju s njima. Tako ćeš lakše doći do svojih prvih poslova ili do uposlenja.

U zadnje dvije godine SEO tržište rada na Balkanu se mnogo promijenilo, djelimično zahvaljujući popularizaciji ove struke upravo kroz SEO školu, ali većim dijelom zbog promjena na svjetskom tržištu. Tržište ne može da proizvede dovoljno kadra, a potreba sve više raste, što rezultira mnogo većim platama za SEO specijaliste u odnosu na one koji se bave poslovima iz drugih oblasti digitalnog marketinga.

Ako se Junior SEO specijalista zaposli na Balkanu može računati na platu od 550€ do 650€, a na Zapadu plata iznosi od 1300 do 1800€. Junior SEO specijalisti koji odluče biti freelanceri, sa balkanskim klijentima mogu računati na mjesečne prihode od 1100€ do 1300€, a s klijentima sa zapada mjesečni prihodi se kreću od 4500€ do 5200€.

Ako nemaš namjeru zapošljavati se u nekoj agenciji ili korporaciji, stečeno znanje o SEO-u možeš također upotrijebiti da unaprijediš vlastite web shopove, affiliate projekte, dropshipping projekte, portale i bilo koju vrstu web sitea.

Iskustva Junior studenata SEO škole

Ako još sumnjaš u korisnost ovog kursa, pročitaj iskustva dosadašnjih Junior studenata SEO škole ili u našoj Facebook grupi, tako ćeš dobiti najpouzdanije informacije o korisnosti i validnosti ovog SEO kursa. Skeptičnost je po tom pitanju nužna i pohvalna, jer sa ograničenim resursom kao što je vrijeme, treba svakako biti oprezan. Mi smo uvjereni da ćeš prepoznati kvalitet i prednosti SEO škole, a u nastavku možeš pronaći iskustva dosašnjih Junior SEO studenata.

Aleksandra Adžić
Aleksandra Adžić
Star Star Star Star Star
Zahvaljujući SEO školi ušla sam u svet SEO-a i otkrila da je to ono čime bih želela da se bavim. Nedim je temeljan i precizan, veoma se trudi da sve bude jasno. Znanje stečeno u SEO školi je korisno i primenljivo.
Chevron down Više
Chevron down Manje
Miloš Petrović
Miloš Petrović
Star Star Star Star Star
Ne znam kako bih se zahvalio za sve što sam naučio iz besplatnih predavanja na YouTube-u, a čak ih nisam ni pogledao sve i ima toliko toga što još treba da naučim. Kada sam testirao Semrush imao sam osjećaj kao da rukujem najmoćnijom stvari na svetu. Već par godina sporadično lutam u IT svetu, ali SEO mi se čini kao najbliži mojoj izvornoj profesiji.
Chevron down Više
Chevron down Manje
NM
Nikolina Nedinić
Star Star Star Star Star
Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva kao ekonomista, shvatila sam da se poslovni trendovi brzo mijenjaju i da SVE oko nas postaje viralno. Željela sam da budem dio ovih promjena. Nakon malo istraživanja sam shvatila da je SEO oblast u kojoj želim nastaviti svoju karijeru. Bilo ja pitanje kako? Odgovor je došao sasvim slučajno. Saznala sam za Nedimove tutorijale na YouTube-u i nakon toga za Junior školovanje. To je bilo dovoljno da nakon prve aplikacije za Junior SEO specijalistu i dobro uradjenog ulaznog testa dobijem posao u veoma perspektivnoj Fintech kompaniji. Hvala ti Nedime od srca!
Chevron down Više
Chevron down Manje
GL
Gorgi Lazarev
Star Star Star Star Star
Počeo sam da pratim ovaj kurs pre dva meseca na Youtube kanalu i mislim da ne postoji bolja SEO škola na ovim prostorima na našem jeziku. Svima koji žele da napreduju u SEO-u, preporučujem da se besplatno pretplate na Youtube kanal. Nećete zažaliti.
Chevron down Više
Chevron down Manje
BB
Belma Belić Cinco
Star Star Star Star Star
Zaljubljenik sam u content već dvije godine. SEO sam istraživački izučavala i kada sam saznala za Vas, zaljubila sam se u SEO. Mnogo ste mi pojednostavili SEO svijet. Počeli su i prvi poslovi, polako, ali SIGURNO. Nakon samo par pregledanih časova, moja slagalica znanja dobija smisao, Google pretraživač ne koristim niti gledam istim očima kao ranije. Kao što ste na početku Seo škole rekli - ‘Google je vaš prijatelj’!
Chevron down Više
Chevron down Manje
Vidi sva iskustva

7 Prednosti certifikovanih Junior SEO specijalista:

1. Mogućnost kvalitetnijeg zapošljavanja
2. Sigurnost u primjenjivost SEO znanja
3. Upiti preko listinga SEO specijalista
4. Razumijevanje agilnog procesa
5. Jasna vizija uloge u timu i firmi
6. Efikasna upotreba najbitnijih SEO alata
7. Razumijevanje SEO KPIeva
Besplatni SEO kurst certifikat

Kako započeti Junior SEO kurs?

Klikom ovdje otići ćeš na dno ove stranice na prvi video. Dovoljno je da pritisneš play i već počinješ s učenjem. Ili ako želiš, otvoriš YouTube kanal SEO škole, pronađeš playlistu “Junior SEO škola” i tako kreneš s gledanjem.

Junior SEO kurs se sastoji od 33 časa od otprilike 2h trajanja u prosjeku. Što znači ako se odlučiš gledati svaki dan jedan čas, za mjesec dana ćeš vjerovatno sve pregledati. Ispiti se održavaju četiri puta godišnje, tako da imaš mogućnost da sjedneš, zacrtaš sebi cilj, odgledaš sve časove i povežeš se s drugim članovima SEO škole u našoj Facebook grupi koja broji preko 2000 članova, gdje se članovi nesebično i rado pomažu pa čak i zajedno pripremaju za ispit, a neki postanu i prijatelji za život.

Nakon dva ili najduže tri mjeseca možeš se spremiti za Junior SEO ispit, položiti i raditi kao Junior SEO specijalista. To je samo tvoja odluka, hoćeš li gledati besplatno SEO školu, unaprijediti svoj život i biti dio ekipe koja kreira sadržaj ili ćeš plaćati da gledaš TV i ostaneš samo konzument.

Termini za ispit

Preduslov za izlazak na ispit jeste u roku plaćena prijava. Odlično je ako su odgledani svi Junior SEO časovi (prvih 33 na YouTube kanalu).

Izalazak na ispit se dodatno plaća, broj mjesta za svaki ispit je ograničen. Plaćanje se smatra rezervacijom mjesta za ispit, drugi način ne postoji. Plaćanje je jednokratno i nije moguće plaćanje na rate. Nije moguć povrat sredstava ako kandidat ne izađe na ispit, niti je moguće to pravo prebaciti na drugi termin.

U cijenu izlaska ispita je uračunata i izrada i dostavljanje certifikata, ukoliko kandidat položi ispit. U cijenu je uključen i besplatan listing na stranici SEO škole kao certifikovani Junior SEO specijalista sa email adresom, ukoliko to kandidat želi.

Ispiti se održavaju u dva dijela. Ko položi prvi dio (multiple choice pitanja), dobit će zadatak (SEO audit) koji treba uraditi u roku od sedam dana.

19.02.2023

(Zadnji dan za prijavu: 18.02.2023.)

Završeno

11.06.2023

(Zadnji dan za prijavu: 10.06.2023.)

Završeno

17.09.2023

(Zadnji dan za prijavu: 16.09.2023.)

Završeno

30.11.2023

(Zadnji dan za prijavu: 29.11.2023.)

Završeno

Često postavljena pitanja (FAQ)

  • Sve
  • OČEKIVANJA
  • POSAO
  • PREDUSLOVI
  • ISPIT
  • PRISTUP
  • PLAĆANJE
1
1. Jesu li informacije iz besplatnih predavanja s YouTube kanala i dalje aktuelne?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Svi videosi, na svim levelima školovanja su aktuelni. Sve novosti koje se kasnije pojave objasnimo ili na YouTube kanalu ili u zatvorenoj Facebook grupi certifikovanih SEO specijalista, tako da su studenti uvijek u toku s najnovijim informacijama iz SEO svijeta.
2
2. Koliko je realno očekivanje za uposlenjem bez certifikata?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Mnogi od naših studenata nisu izlazili na ispite, a uspješno su se zaposlili. To važi za Junior studente, najviše za Medior studente, ali i kod Senior studenata.
3
3. Koliko je realno očekivanje za uposlenjem sa certifikatom?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Ukoliko se želite zaposliti u domaćim firmama i agencijama ili u inostranim firmama i agencijama sa kancelarijama na Balkanu, certifikat će vam itekako otvoriti mnoga vrata i ukloniti sumnje, što povećava šanse za zaposlenje.
4
4. Koji je preduslov za učešće na školovanju?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Nema preduslova niti za jedan level školovanja, svako može da kupi/upiše level za koji smatra da je zreo.
5
5. Koji je preduslov za polaganje ispita za SEO certifikat?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Za izlazak na ispit također nema preduslova, nije čak nužno kupiti SEO kurs ili ići na SEO školovanje.
6
6. Mogu li polagati ispit bez da prethodno odslušam predavanja?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Da, možeš.
7
7. Hoće li biti više rokova za polaganje ispita?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Ovdje možeš pronaći sve datume za 2023. godinu. Datumi za 2024. će biti tek poznati početkom 2024.
8
8. Do kada se mogu prijaviti za polaganje ispita?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Za sve završne ispite, rok za prijavu je dan prije ispita do 23:59 sati.
9
9. Možemo li polagati ispit na svom projektu ili ćemo svi dobiti jedan određeni projekt?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Svi ispiti se isključivo polažu na projektima koje mi odaberemo. Polaganje na vlastitim projektima nije moguće.
10
10. Mogu li dobiti samo pristup video snimcima Medior i Senior školovanja, bez učešća u završnom ispitu?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Možeš. Imaš izbor da kupiš Medior i Senior SEO kurseve odvojeno ili sa odličnim popustom zajedno.
11
11. Koliko traje školovanje?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Junior školovanje traje onoliko koliko ti treba da odgledaš 33 besplatno dostupna videa YouTube kanala. Ukoliko kupiš Medior ili Senior SEO kurs kroz jednokratno plaćanje, ono traje onoliko koliko ti treba da pogledaš 18 videa. Ako se odlučiš za plaćanje na rate, onda školovanje traje u prosjeku 60 dana.
12
12. Mogu li predavanja gledati u vrijeme kada ja mogu/želim?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Da. Neovisno od toga kako dođeš do videa, nakon što dobiješ pristup, možeš ih gledati kada želiš.
13
13. Koji su načini plaćanja dostupni?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Neovisno od toga da li se odlučiš za kupovinu kursa jednokratno ili na rate, platiti možeš PayPalom ili kreditnim karticama. Ukoliko kupuješ kurs jednokratno, dodatno imaš mogućnost da platiš uplatnicom, tj. bankovnom transakcijom.
14
14. Hoću li dobiti (R1) račun?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Za svaku jednokratnu kupovinu ćeš odmah dobiti račun. Za uplatu na rate možeš zatražiti od Patreona da ti ispostave račun. Obično to urade u roku od 48h. Ako to ne urade, mi ti možemo ispostaviti račun.
15
15. Mogu li dobiti predračun?
Thumbs up Thumbs up hover Thumbs up selected
Thumbs down Thumbs down hover Thumbs up selected
Ukoliko si pravno lice i želiš kupiti pristup Medior ili Senior SEO kursu za tri ili više uposlenika, možeš dobiti predračun. Za ispite i za fizička lica trenutno nije moguće kreirati predračun.

Kompletan besplatni Junior SEO kurs

Jedan savjet prije nego što klikneš play dugme na prvom videu - piši bilješke i ono što ne razumiješ, ali nastavi gledati, bitno je da razumiješ suštinu. Svi časovi su snimani tokom pandemije i u duhu zajednice, uzmi to u obzir kada gledaš. Ali što se tiče gradiva, svo predstavljeno gradivo je primjenjivo i aktuelno u 2023. godini. Uživaj!

SEO OSNOVE

1. Šta je SEO i kako zaraditi od njega?

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je SEO ili optimizacija za pretraživače/tražilice

Chevron Kako se SEO dijeli

Chevron Koji su to ranking faktori

Chevron Kako pratiti ranking

Chevron Kako provjeriti koliko je odredjena ključna riječ ili fraza tražena

Chevron Kako razlikovati organske rezultate od oglasa

Chevron Kako se ispravno mjeri SEO uspjeh

SEO OSNOVE

2. Analiza ključnih riječi i psihologija funnela

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Koji tipovi ključnih riječi postoje i kako pronaći odgovarajuće ključne riječi za svoj ili klijentov projekt

Chevron Search intent: Kako utvrditi što korisnici želi/očekuju

Chevron Kako izraditi optimalnu strukturu web stranice

SEO OSNOVE

3. Tipovi Google rezultata, upita, landing stranica i SEO vidljivost

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako odrediti koje su ključne riječi pogodne za vlastiti ili klijentov projekt, a koje ne

Chevron Kakvi tipovi Google rezultata postoje

Chevron Kako klasificirati upite (informacioni, navigacioni i transakcijski) i zbog čega je to bitno

Chevron Kako odrediti kakav tip sadržaja treba biti na našoj landing stranici

ON-PAGE SEO

4. Title Tag, Meta Description i H1 naslovi

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako odabrati odgovarajuću domenu

Chevron Šta su meta tagovi (title tag, meta description, headings) i kako utiču na SEO

ON-PAGE SEO

5. Title Tag, Meta Description i naslovi 2.dio

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Koja je optimalna dužina za title tag, meta description i H1 naslov

Chevron Je li važno na kojem se mjestu unutar title taga, meta descriptiona i H1 naslova nalazi ključna riječ

Chevron Kako ispravno struktuirati naslove i podnaslove (H1, H2, H3…)

Chevron Kako izgleda optimalna URL struktura za pojedini tip stranice

ON-PAGE SEO

6. Slike, tabele, videosi i osnove brzine učitavanja

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako optimizovati slike

Chevron Kada treba koristiti tabele, infografike ili video unutar sadržaja

Chevron Kako izmjeriti brzinu učitavanja stranice

Chevron Kako odabrati template za SEO projekt

ON-PAGE SEO

7. SEO pisanje tekstova za WDF IDF

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako napisati tekst koji će se svidjeti i čitaocima i Googleu

Chevron Šta je keyword density i da li je to još uvijek bitno

Chevron Šta je WDF*IDF te zašto i kako ga koristiti

ON-PAGE SEO

8. Pagerank i link juice

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je link juice i kako ga pravilno rasporediti

ON-PAGE SEO

9. Canonical tag, Index, Follow + prev i next + robots.txt i .htaccess

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je canonical tag i zašto je važan za SEO

Chevron Šta su index, follow tagovi i kako utiču na SEO

Chevron Šta je robots.txt file i kako se može koristiti

Chevron Šta je .htaccess file, gdje se nalazi i za šta se može koristiti

ON-PAGE SEO

10. Rich i Featured Snippeti, sitelinkovi i redirekcije

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta su rich snippeti i kako ih dobiti

Chevron Šta su status kodovi i koji od njih su važni za one koji se bave SEO-om

Chevron Šta su site linkovi i kako doći do njih

ON-PAGE SEO

11. Google paneli, update-i, preporuke i sitemapovi

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je FAQ snippet i kako doći do njega

Chevron Šta je Wiki članak i po čemu se razlikuje od blog članka

Chevron Šta je sitemap

Chevron Koje vrste sitemapova postoje

Chevron Kako ispravno napraviti sitemap

Chevron Po čemu se Google core update razlikuje od običnog Google updatea

Chevron Kako prepoznati da vas je Google kaznio i kako se oporaviti od toga

ON-PAGE SEO

12. Google search konzola i hreflang tag

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je hreflang tag i kako ga pravilno implementirati

Chevron Google search konzola uvod (dio funkcija)

ON-PAGE SEO

13. Google Search konzola

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Zašto je važno imati postavljenu Google search konzolu

Chevron Kako postaviti Google search konzolu za svoj ili klijentov web sajt

Chevron Koje funkcije unutar Google search konzole su bitne

ON-PAGE SEO

14. SEO poslovi, Google Tag Manager i Google Analytics

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je Google Tag Manager

Chevron Šta je Google Analytics

Chevron Kako čitati podatke iz Google Analyticsa

Chevron Koji su izvještaji iz Google Analyticsa bitni iz SEO ugla

Chevron Kako doći do SEO poslova

OFF-PAGE SEO

15. Linkbuilding #1 (dofollow/nofollow, link tekstovi i linkovane slike

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kakvi backlinkovi su dobri backlinkovi

Chevron Follow i nofollow backlinkovi – po čemu se razlikuju

Chevron Šta je anchor tekst

Chevron Po čemu se money anchor tekst razlikuje od brand anchor teksta

Chevron Je li bitno na kojem se mjestu nalazi backlink

Chevron Backlinking putem bannera

OFF-PAGE SEO

16. Linkbuilding #2 (vrste backlinkova i kupovina linkova

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Koji tipovi backlinkova postoje

Chevron Šta su domain pop (domain referral), IP pop (IP referral) i C-class pop (Subnet referral)

Chevron Kako saznati IP adresu nekog web sajta i provjeriti koji se još sajtovi nalaze na toj IP adresi

Chevron Šta su domain authority, domain authority score i domain trust i zašto se ne mogu međusobno uspoređivati

OFF-PAGE SEO

17. Linkbuilding #3 (organski linkbuilding, negativni SEO i disavow fajl)

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako izgraditi linkove na prirodan način

Chevron Zašto je važno koliko brzo gradimo linkove

Chevron Jesu li recipročni linkovi štetni ili ne

Chevron Što su toksični backlinkovi, kako ih pronaći i kako ih se riješiti

KAKO URADITI SEO AUDIT

18. Audit

SEO TEKSTOVI - PISANJE I CIJENE

23. SEO Briefing tekstova i cijene SEO tekstova

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Kako formirati cijenu SEO teksta

Chevron Kako pripremiti content brief za SEO content ili copywritere

Chevron Kako pokriti više ključnih riječi sa jednim tekstom

Chevron Kako uvjeriti Google da je naš sadržaj bolji od konkurentskog

KAKO MJERITI USPJEŠNOST SEO PLANA/STRATEGIJE

24. SEO KPI & Position Tracking

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta je KPI (key performance indicator)

Chevron Kako utvrditi ispravan SEO KPI za različite projekte

Chevron Šta je CLV (customer lifetime value) i zašto je bitan za SEO

Chevron Position tracking: kako pratiti pozicije na Googleu

KAKO MJERITI USPJEŠNOST SEO PLANA/STRATEGIJE

25. Razlike izmedju SEO juniora i seniora, CV, intervju za posao i cijene

KAKO MJERITI USPJEŠNOST SEO PLANA/STRATEGIJE

26. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Šta su rich snippeti i kako ih dobiti

Chevron Šta su status kodovi i koji od njih su važni za one koji se bave SEO-om

Chevron Šta su site linkovi i kako doći do njih

ODGOVORI NA ČESTA SEO Pitanja

27. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Zašto HTML a ne WordPress, zbog vremena ili ima uticaja na SEO?

Chevron Je li zelena boja najbolji izbor?

Chevron Zašto koristiti slash na kraju URL-ova?

Chevron Kako da uvjerimo klijenta da je naša ideja dobra?

Chevron Moramo li imati svoju web stranicu za referencu?

Chevron Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u videu ispod.

ODGOVORI NA ČESTA SEO Pitanja

28. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Da li linkati određene stranice iz menija ili iz teksta?

Chevron Utječu li redirekcije na SEO?

Chevron Ima li korisnik koristi od HTML sitemapa?

Chevron Hoće li botovi uskoro moći raditi SEO?

Chevron Da li si ikada radio SEO iz oblasti igara na sreću?

Chevron Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u videu ispod.

ODGOVORI NA ČESTA SEO Pitanja

29. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Treba li za svaki proizvod dodavati Aggregate Rating?

Chevron Gdje možemo provjeriti tko je linkao na nas?

Chevron Postoji li “propisana” dužina H1 naslova?

Chevron Je li Tiny PNG bolja opcija od Photoshop-File-Export-Save for Web?

Chevron Zašto se događa da Google indeksira i www i non-www verziju sajta?

Chevron Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u videu ispod.

ODGOVORI NA ČESTA SEO Pitanja

30. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Mogu li SEO juniori brzo naplatiti svoje znanje?

Chevron Kako posložiti SEO audit?

Chevron Da li se na srpskom sajtu treba nalaziti html lang=“sr”?

Chevron Šta da radim kada plugin pokazuje upozorenje da home page ima više h1 naslova?

Chevron Je li ok za SEO koristimo All in One SEO ili Yoast umjesto da “ručno” radimo?

Chevron Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u videu ispod.

ODGOVORI NA ČESTA SEO Pitanja

31. Pitanja i odgovori

U ovom času naučit ćeš:

Chevron Koliko je štetno da na stranici s hrvatskim jezikom stoji EN lang tag?

Chevron Kakav je kvalitet linkova koji se nalaze u oglasima ili lokalnim registrima?

Chevron Mogu li PR tekstovi biti u obliku nagradne igre i da tu spomenemo firmu?

Chevron Možeš li pojasniti šta su LSI keywordi?

Chevron Jesi li koristio SE ranking i je li taj alat dobar?

Chevron Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći u videu ispod.

Checkmark Hvala vam na feedbacku! Close